Kategoriler

21 Haziran 2015 Pazar

MAYALI MANTI BÖREĞİ TARİFİ

mayalı mantı

Mantı kelimesi gözünüzü korkutmasın. Çok basit ve lezzetli bir tarif... Oklava kullanmanıza da gerek yok. Elde edeceğiniz yumuşacık hamuru ellerinizle açabilirsiniz.

Dışı çıtır içi yumuş. Buzdolabında saklayıp soğuk da tüketebilirsiniz. Çok güzel oluyor.

Umarım beğenirsiniz.



MAYALI MANTI BÖREĞİ MALZEMELER:

Hamur

- 1 paket kuru instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
-Yumuşak kıvamda bir hamur elde edebilmek için aldığı kadar un (Yaklaşık 2-3 su bardağı kadar)

İç Harcı

- 2 adet orta boy kuru soğan
- 250 gram kadar kıyma
- 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin

- Yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Kuru nane
- Pul biber

MAYALI MANTI BÖREĞİ HAZIRLANIŞI:

- Yağı, unu, tuzu, şekeri, suyu ve mayayı derince bir kaba koyuyoruz. İnstant maya kullandığımız için mayanın suda eritilmesine gerek yok. Bu arada hamurun ununu iyi ayarlamak gerekiyor. Hamurun elle açılabilmesi için yumuşak olması gerekiyor.
-Tüm malzemeleri önce bir kaşık yardımıyla birbirine karıştırıyoruz. Hamur yağlı olduğu için yapışmadan gayet güzel toparlanıyor. Fotoğrafta dikkat ederseniz hamur oldukça yumuşak oluyor. Hamuru güzelce yoğurduktan sonra üstü kapalı olacak şekilde ortam sıcaklığına göre 1-2 saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Hamur mayalanırken iç harcını yapabilirsiniz. Soğan ve kıymayı ayçiçek yağıyla kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ekledikten sonra, kıyma suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
-Mayalanan hamurdan fotoğrafta gördüğünüz kadar parçalar koparıp, unladığımız tezgahta yine ellerimizi bol bol unlayarak hamurumuzu açıyoruz.Hamur yumuşak olduğu için çok basit açıldığını göreceksiniz. Bu kısımda hamurun yapışmaması için un kullanmak ve çok bastırmadan açmak önemli.
- Açtığımız hamurun alt kısmına  harcımızı yayıp, minik hareketlerle yumuşak hamura zarar vermeden rulo haline getiriyoruz. Rulo hamurumuzu 2-3 cm aralıklarla kesiyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirdikten sonra, dilerseniz sade dilerseniz sarımsaklı yoğur ve üzerine nane-pulbiber ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...er: 0" />