Bu ekmeğe bayılacaksınız. Pişirme süresi dahil, yarım saatte yapmanız mümkün. Ben kuru domatesli ve daha sağlıklı olduğu için tam buğday unuyla yapıyorum. Siz damak tadınıza göre değişiklik yapabilirsiniz. Mutlaka deneyin, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Çok basit ve lezzetli olduğu için biz artık dışarıdan ekmek almıyoruz. 3-4 günde bir yapıyorum ve yalnızca bu ekmeği tüketiyoruz evde.
MAYASIZ YUMUŞACIK EKMEK İÇİN MALZEMELER
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 2 Paket Kabartma Tozu
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Çay Kaşığı Tuz (Damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
- Dilediğiniz Kadar Kuru Domates (1 avuç kadar kullandım)
- Aldığı Kadar Un (Yaklaşık 200-250 gram tam buğday unu)
MAYASIZ YUMUŞACIK EKMEK YAPIMI
- Yoğurt, zeytinyağı ve kabartma tozunu karıştırma kabımıza koyuyoruz.
- Kuru domatesleri ince ince doğrayıp, harcımızın içinde ekliyoruz. Kuru domatesler sert ise, birkaç dakika sıcak suda bekletebilirsiniz.
- Tuzu da ilave ettikten sonra hamurun kıvamına göre azar azar unumuzu ekliyoruz. Yumuşak ama ele çok yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Mayasız bir hamur olduğu için minik parçalar halinde yapmak kabarması için önemli. Avuç içi kadar parçalar ayırıp, iyice yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
- 175 derecede fanlı ayarda yalnızca 15 dakika pişiriyoruz. Üstünün ve altının hafif pembeleştiğini göreceksiniz. Bu ölçülerle 16 parça yumuşacık mini ekmek elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
şimdi yaptım harika oldu..teşekkürler
YanıtlaSilAfiyet olsun. Çok sevindim beğenmenize. Diğer tarifleri de öneririm :)
SilDomates koymadan yaptum suan firinda olurdimi
YanıtlaSilolur tabi :)
SilEkşi mayalı ekmek çok yapıyorum ama, bazen böyle minik ve ekşi olmayan ekmeklere de ihtiyaç duyuyoruz. Ozellikle sabah erken sandviç yaparken harika olacaktır. Hemen deneyeceğim
YanıtlaSilEkşi mayalı ekmek çok yapıyorum ama, bazen böyle minik ve ekşi olmayan ekmeklere de ihtiyaç duyuyoruz. Ozellikle sabah erken sandviç yaparken harika olacaktır. Hemen deneyeceğim
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun :)
SilÇok güzel tarif, ben içine biraz da kekik ekledim, mis gibi oldu:) Teşekkürler...
YanıtlaSilAfiyet olsun sevindim beğenmenize :)
SilBu zamana kadar hep ekmeklerimi kendim yaptım kusursuz bi tarif şu an yiyorum ve ba yıl dim!!
YanıtlaSilÇok sevindim afiyet olsun :)
SilMerhaba, çok teşekkür öncelikle.
YanıtlaSilİki sorum var tarif için.
1. Hafif ele yapışan bir hamur mu olmalı? Ben unu bir tık fazla koyuyor olabilirim çünkü içi sıkı sıkı oluyor.
2. Sanki sirke koymuşum gibi genizi zorlayan bir tadı oluyor ekmeğin, nedendir acaba?
Çok teşekkür ederim tekrar!
Merhaba,
SilEvet biraz ele yapışıyor benim hamurum. Ama çok cıvık da olmamalı.
İkinci bahsettiğiniz durumu yaşamadım hiç. Kullandığınız yoğurttan olabilir mi acaba?
Acaba yoğurt yerine süt konur mu?
YanıtlaSilSütle de olur, hatta ben bazen mayaladığım yoğurdun suyunu süzüp onunla yapıyorum. Çok lezzetli ve besleyici oluyor :)
SilMerhaba
YanıtlaSilBen yurt dışında yaşıyorum ve maya/kabartma tozu vb. paketleri Türkiye'dekinden farklı oluyor. Paket yazmak yerine veya parantez içerisinde ölçü/gram halinde yazabilir misiniz?
Merhaba,
SilDüzenleyeceğim. İlginize teşekkürler,
Bütün halde fırına versek ekmek gibi kabarmaz mı acaba?
YanıtlaSilKabartma tozuyla kabardığı için, mayalı ekmek gibi olmaz. Tavsiye etmem
SilFanlı yapilmak zorunlu mu onun dışında nasil pişirilir ve 200 grm bir bardak degil mi ?
YanıtlaSilMerhaba,
SilAlt-üst ayarda da aynı derece ile denedim. Başarılı oluyor.
Uzunlamasina yapsak olur mu acaba ? Ve fırın ayari alt ust isitma olabilir mj kac dercee olur
YanıtlaSilAynı derece ile alt üst ayarında da verim sağlanıyor. Bütün halde yapmanızı önermem.
SilMercimek unu ile yaptım biraz kurabiyemsi oldu ama öyle bile tuttu tarif :)
YanıtlaSilDeneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Afiyet olsun :)
SilGlutensiz unla da olur heralde ?
YanıtlaSilDenemedim hiç ama vakit almayan bir tarif olduğu için denemeye değer ��
SilMerhaba,
YanıtlaSilOğlumun buğday alerjisi nedeniyle alternatif ekmek arayışlarındayım. Sadece çavdar ya da yulaf unu veya ikisinin karışımı nasıl sonuç verir, fikriniz var mı acaba?
Merhaba, Benim de 9 aylık bebeğim var. Direkt bu tarif değil ama göz kararı yulaf unundan ekmek yapıyorum. İçine yalnızca yoğurt tereyağı kabartma tozu ve yulaf unu koyuyorum. Yapacağım miktara göre yoğurda, yaklaşık 3 de 1 i kadar oda sıcaklığında tereyağı koyuyorum. Kabartma tozu ekleyip, aldığı kadar un koyuyorum ve yoğuruyorum. Bir yemekte tüketeceği büyüklükte parçalar halinde pişiriyorum. Çok güzel oluyor.
SilÇok teşekkürler. İki gün önce bir ekmek denedim, fena olmadı ama daha iyisi olabilmeli :) Bu anlattığınızı da deneyeyim ilk fırsatta.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEkmeği bitene kadar nasıl muhafaza ediyorsunuz acaba ekmeklikte saklasak sorun olur mu sizce? Teşekkürler.
Kapaklı saklama kabında saklıyorum.
SilSertleşenleri 2 ye bölüp, tost makinasında ısıtıyoruz. Çok güzel oluyor.
Sabah çocukları ekmek almaya gönderemeyince bu tarifi yaptım kuru domatesim olmadığı için ekleyemedim fark olarak tarife bir yumurta ilave ettim hepimiz çok beğendik oldukça cıvıķ hazırladığım hamurla yumuşacık ekmekler elde ettim
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilMerhaba, kabartma tozum yoktu onun yerine 2 çay kaşığı karbonat ve sirke ekledim, hamur çok yapışkan oldu baya zorladı beni😬 olabildiğince un koyarak ve elimi hafif ıslatarak yuvarlayabildim 13 adet çıktı,ama sonuç fena değil, ilk denemeye göre 😊
YanıtlaSil