Kategoriler

19 Temmuz 2015 Pazar

NEFİS AÇMA TARİFİ

bayatlamayan açma tarifi

Yumuşacık, lezzetli ve en önemlisi geç bayatlayan bir açma tarifi paylaşıyorum sizlerle. Bu tarifi Neşe Annem'den aldım. Yaş maya ile yapmış annem, ben instant kuru maya ile denedim. Sonuç fotoğrafta görüldüğü gibi leziz.

NEFİS AÇMA TARİFİ MALZEMELER


- 1 Buçuk Su Bardağı Ilık Su (Su ısıtıcıda hafifçe ısıtmanız yeterli)
- 1 paket instant kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 75 Gram Margarin Yağ
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 4 silme yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 800 gram-900 gram civarı)
- 1 tane yumurtanın sarısı


NEFİS AÇMA TARİFİ HAZIRLANIŞI:


- Su, şeker, tuz, sıvı yağı şöyle bir karıştırdıktan sonra kuru maya ve azar azar unu derince bir kaba döküyoruz.
Unu ilave ettikçe hamurumuza kıvam bulduruyoruz. Klasik olacak ama kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip, yoğurma işlemini gerçekleştiriyoruz :)
Düzgün bir şekilde hamuru toparlayıp, kabın üstünü streç folyo veya bir kapakla kapatıyoruz ve yaklaşık 1-1 buçuk saat mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan avuç içi kadar parçalar koparıp, önce elimizle silindir şeklinde yuvarlıyoruz. Sonra silindiri parmak uçlarımızla fotoğraftaki gibi açıp, bir spatula yardımıyla margarin yağımızdan parçalar alıp hamura sürüyoruz.
Yağlanan hamuru fotoğraftaki gibi dolayarak be bükerek iki ucunu birleştirip, yuvarlak şekil veriyoruz. Bu arada hamurun uçlarını iyice birbirine yapıştırmanızda fayda var, pişerken açılabiliyor.
Fırın tepsisine dizdiğimiz açmalarımızın üzerinde 1 yumurtanın sarısını sürüp, (isteğe göre üzerinde susam veya çörekotu da ilave edebilirsiniz) 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Pişirme süresini uzun tutarsanız açmalarınızın üstü sertleşebilir ve bu yumuşacık açmaları elde edemeyebilirsiniz. Bu tariften fotoğraftaki boyutlarda 2 tepsi çıkıyor, toplamda 12 adet açma. .. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...er: 0" />