Kategoriler

7 Haziran 2015 Pazar

DEREOTLU TUZLU PANKEK TARİFİ


dereotlu pankek

Özellikle kahvaltılarda sunabileceğiniz yağsız olması bakımında hafif ve ayrıca çok da lezzetli bir ikram, dereotlu tuzlu pankek... Çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Kalorisi düşük olduğu için rahatlıkla tüketebilirsiniz;)

DEREOTLU TUZLU PANKEK MALZEMELERİ

- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Küçük Demet Dereotu
- 1 Buçuk Su Bardağı Un
- Tavanın yapışmaması için çok az ayçiçek yağı

DEREOTLU TUZLU PANKEKİN YAPILIŞI

- Öncelikle derince bir kabın içine yumurtaları kırıp, köpürtene kadar çırpıyoruz. Sonra sırasıyla tuzu ve sütü ilave edip, çırpmaya devam ediyoruz.
-Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edip, kıvam bulana kadar çırpmaya devam ediyoruz. 
-1 demet dereotumuzu küçük küçük doğrayıp, pankek karışımımıza ilave ediyoruz. Son kez iyice karrıştırdıktan sonra, artık pişirme evresine geçebiliriz.
-Küçük pankek tavasına çok az sıvı yağ döküp, ısıtıyoruz. Pankek tavanız yoksa büyük tavada da yapabilirsiniz. Hatta büyük tavada 2-3 tane pankeki aynı anda yapabilirsiniz. Ama büyük tavada yaparken karışımın çok yayılmamasına dikkat etmek gerekiyor. Tercihinize göre kalınlığını ayarlayabilirsiniz. Ben orta kalınlıkta pankekler yaptım. 1 küçük kepçe ölçeği kullandım.
-En önemli kısıma geldik. Pişirme... Karışımı kızgın ve kısık ateşteki tavamıza döktüğümüzde üzerinde küçük baloncuklar oluştuğunu göreceksiniz. Bu baloncuklar kendiliğinden patlayıp patlayıp kapanıyor. Ama 3. fotoğrafta olduğu gibi içi piştikçe kabarcıklar patladıkça minik gözenekler oluşuyor. İşte göz göz olduktan sonra bir spatula yardımıyla arka yüzünü çevirip, pişirmeye devam edebiliriz.
-Sonunda  sıcacık ve yumuşacık dereotlu tuzlu pankeklerimizi servis tabağımıza alabilir ve afiyetle özellikle kahvaltı sofralarımızda ikram edebiliriz.
dereotlu pankek

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...er: 0" />