Kategoriler

8 Mart 2015 Pazar

PORTAKALLI CHEESECAKE TARİFİ

portakallı cheesecake
Bir çok kez denedim bu tarifi ve aldığım yorumlar hep çok güzeldi. Bu tarifi mandalina, böğürtlen, vişne gibi meyvelerle de deneyebilirsiniz. Harika oluyor.


Cheesecake i bir gece önceden yapıp, bozdolabında bekletmek gerekiyor. Dolayısıyla tarifi deneyecekseniz, bunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Bu leziz portakal soslu peynirli keki mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız.


Cheesecake Malzemeler:

- 200 gram tereyağı
- 2 paket yulaflı bisküvi (140 gramlık paketlerden)
- 6 yumurta
- 225 gram toz şeker
- 750 gram labne peyniri
- 5 yemek kaşığı krema
- 120 gram un
- 1 paket vanilya

Portakal Sosu İçin:

- 500 ml portakal suyu (Yaklaşık 5-6 portakalın suyuna tekabül ediyor)
- 3-4 çorba kaşığı toz şeker (isteğe göre arttırılıp azaltılabilir)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- Süslemek için 2 orta boy portakal

Portakallı Cheesecake Hazırlanışı:

- Öncelikle kelepçeli ve altı düz kalıbımızın alt kısmına fotoğrafta görüldüğü gibi yağlı kağıt koyup, fazla kısımlarını kesiyoruz. Bu işlemi yapmamızın nedeni, kek kalıbının bisküvideki yağı sızdırmasına karşı bir önlem mahiyetinde. Daha sonra yulaflı bisküvileri derince bir kabın içerisinde elimizle ufalıyoruz. Bir yandan da tereyağımızı eritiyoruz. Eriyen tereyağını ufaladığımız bisküvilerin üzerine döküp, çatal yardımıyla bisküvileri iyice ufaltıp eziyoruz. Neden blenderdan geçirmedin dediğinizi duyar gibiyim. Blendırdan da geçirdim bisküvileri ama çok ufalandığında yerken istediğim gibi kıtırtı olmuyor. Tamamen tercih meselesi, dilerseniz tereyağı ve bisküvileri blenderdan geçirip karıştırabilirsiniz.
Şekeri ve 6 yumurtayı çırpma kabına koyup, yumurta iyice köpürüp şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Merak etmeyin yumurtayı çok çırptığımız için kesinlikle yerken yumurta tadı yada kokusu gelmiyor. Bu arada ölçülerimi hep, Paşabahçe'den aldığım ölçü bardağı ile ayarlıyorum. Size de tavsiye ederim.
Yumurta şeker karışımını köpürene kadar çırptıktan sonra, labne peynirimizi ve kremamızı da ekleyip, bütün malzemeler homojen bir şekilde karışana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Hatta karışımın yine köpüklendiğini göreceksiniz.
Son olarak unumuzu ve vanilyamızı da ekleyip, çırpma işlemini tamamlıyoruz. Karışımımızı tabanına tereyağlı bisküvi yaydığımız fırın kabımıza döküp, 160 derece fırında tam 1 saat pişiriyoruz. Ne eksik ne fazla... 1 Saat sonra üzerinin hafif kızardığını ancak üzerinin asla çatlamadığını göreceksiniz. Yani kıvamında bir cheesecake hazırlamış olacaksınız.
Kekimiz pişerken portakallarımızın suyunu sıkıyoruz. Ben 500 ml portakal suyu için 6 adet portakal sıktım. Bu arada portakalları sıkarken, içerisine portakal parçacıkları da karıştı ama hiç süzmedim. O portakal parçacıkları, çok daha güzel bir lezzet veriyor. Küçük bir tencerenin içerisine aldığımız portakal suyuna, 3-4 kaşık toz şeker ekliyoruz. Portakalınızın tadına ve damak tadınıza göre şeker miktarını kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Portakal suyumuza ayrıca bir kapta veya bardakta çok az su ile açtığımız nişastayı da ilave ettikten sonra, kıvam alması için karıştırarak pişiriyoruz.
1 saatlik pişme süresinden sonra fırından çıkardığımız kabarmış ve üzeri çatlamamış kekimizin üzerine portakal sosumuzu döküp, soğuyana kadar oda sıcaklığında muhafa ediyoruz. Kek ve portakal sosunun sıcak yada soğuk olması mühim değil. Ben ikisi de sıcakken üzerine döküyorum.
Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece beklettiğimiz cheesecakekimizin üzerini, portakal dilimleri ile süsledikten sonra, artık sevdiklerimize sunabiliriz ;) 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Benzer Yazılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...er: 0" />